МЕРЏЕРИ И АКВИЗИЦИЈЕ: Алтернативни приступи изучавања

МЕРЏЕРИ И АКВИЗИЦИЈЕ: Алтернативни приступи изучавања

Монографија Мерџери и аквизиције: алтернативни приступи изучавања је настала као резултат вишегодишњег научно-истраживачког рада аутора. У монографији се интегришу три различита приступа изучавања мерџера и аквизиција чиме се пружа холистички поглед на ове трансакције и оне осветљавају из различитих углова чиме се омогућава дубље разумевање ових комплексних трансакција. Мерџери и аквизиције су посматране као стратегије раста, при чему је посебан фокус стављен на скалирање стартап компанија и њихово преузимање од стране великих компанија.

Аквизиције су проучаване из перспективе корпоративног управљања, као екстерни механизми корпоративног управљања, односно екстерни механизми дисциплиновања рада менаџера. Мерџери и аквизиције су посматрани и као стратегије реструктурирања компанија.

Монографија је намењена научној и стручној јавности, посебно истраживачима у области пословне економије, студентима на свим нивоима студија који изучавају проблематику мерџера и аквизиција, глобалних стратегија раста, корпоративног управљања, као и менаџерима, пружајући им практичне смернице везане за успешно управљање интеграционим процесима предузећа, као и  унапређење пословања у периоду након њихове реализације.